Niet alleen een passie maar ook een

Visie..

Tijdens de workshops, lessen en optredens van Benjamin laat de verbindende kracht van de mondharmonica voor zich spreken. De spelers komen erachter dat zij over een bijzondere eigenschap beschikken: de muzikant. Muziek maken brengt mensen samen en zorgt voor geluksgevoel en plezier. Dat is waar Benjamin Harmonica naar streeft!

Missie..

Vol passie en enthousiasme probeert Benjamin als workshopleider, docent en muzikant, mensen doormiddel van muziek met elkaar te verbinden. Zet een groep mensen bij elkaar, geef ze een mondharmonica en een zetje in de goede richting en het doel is bereikt.

Benjamin als workshopleider

In heel de Benelux is Benjamin actief in het geven van workshops tijdens (bedrijfs-) feesten, teambuilding dagen, vergaderingen als Energizer en muziekfestivals. De grootste workshop tot nu toe telde 150 deelnemers en was een prachtige ervaring. Via de stichting SWING maakt Benjamin een groot aantal jongeren blij met zijn workshops en laat hij hen kennis maken met de mondharmonica. Dit heeft hij oa. gedaan bij: Verschillende middelbare scholen, Jeugd Detentie Centrum Amstelbaken en Hoenderloo Groep. Hieronder een aantal bekende namen bij wie Benjamin een workshop heeft mogen verzorgen.

Een kleine greep uit het klantenbestand

Benjamin als docent

Als docent verzorgt hij in de regio Arnhem-Nijmegen en via Skype groepscursussen en privélessen. Sinds 2010 heeft hij zijn lespraktijken uitgebouwd van 0 naar +-60 lopende leerlingen. Van jong tot oud, beginner of gevorderde iedereen is welkom. Na het beëindigen van zijn lespraktijken in Amsterdam en Haarlem start eind 2018 een nieuw avontuur in Gelderland met de opbouw van een nieuwe lespraktijk bij de Muziekmakerij in Arnhem.

Naast de reguliere lessen heeft Benjamin een aantal uitzonderlijke opdrachten gehad. Zijn werkzaamheden bestonden uit mondharmonica les aan acteurs voor de Van den Ende productie WAR HORSE van Stage Entertainment. En heeft hij de directeur van omroep MAX, Jan Slagter, leren playbacken voor zijn rol in de serie Heer en Meester met oa. Daan Schuurmans. Buiten al deze te gekke opdrachten om weten ook andere bekende Nederlanders Benjamin goed te vinden voor het leren spelen van een stuk voor een show of optreden of gewoon als hobby.

Een aantal bijzondere momenten

Benjamin de muzikant

Naast het geven van workshops en les is Benjamin actief als muzikant. Hij is frontman van de band Smelly Mike. Benjamin wordt ook regelmatig gevraagd om als gastmuzikant mee te spelen met verschillende formaties. Naast alle live optreden wordt Benjamin ingehuurd als studiomuzikant en heeft aan een aantal studio projecten meegewerkt. Eén van de projecten die hem dierbaar is zijn de Benjamin Harmonica High School in Concerts waar hij als frontman, zanger en bandleider van de door hem samengestelde School of Blues band optreed. Met de concerten bied hij zijn leerlingen de kans om band ervaring op te doen en live op te treden.

Benjamin heeft gespeeld met oa. Marcel Scherpenzeel (Band of Friends). Ook zijn de optredens in samenwerking met DJ Mr Funk een unieke belevenis. Ook heeft Benjamin zijn TV debut gemaakt door de mondharmonica partij live in te spelen voor de rol van Jan Slagter in de serie Heer en Meester.

Even genieten van een stukje muziek

All by myself

met Dreamerz & Co
Boogie Stories Vol 2

City Blues

met Dreamerz & Co
Boogie Stories Vol 2

I heard a rumour

met Dreamerz & Co
Boogie Stories Vol 2

Boek hier uw

Mondharmonica workshop

Introductieles mondharmonica

En schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

“Persoonlijke Verhaal”

Benjamin is geboren in Ede op 4 december 1982. Van 1992 tot 2002 heeft hij trompet gespeeld bij Showband Irene uit Ede. Daar werd al snel duidelijk dat hij over een flinke dosis muzikaliteit beschikte. Tijdens deze periode heeft hij 2 diploma´s (A en B) behaald op de trompet. In 2003 heeft hij de trompet ingeruild voor de mondharmonica en heeft zich tot op heden het instrument volledig autodidact eigen gemaakt. Benjamin heeft sinds zijn eerste optreden met een dweilorkest veel ervaring opgedaan met allerlei bands en muzikanten in verschillende stijlen van blues tot techno.

Op 28 april heeft Benjamin zich in geschreven bij de Kamer van Koophandel als mondharmonica: docent, muzikant en workshopleider. Na de tijdelijke overname van een collega docent bij het Muziekpakhuis is Benjamin in september 2010 aangenomen als zelfstandig docent bij het Muziekpakhuis. Hij heeft daar tot en met oktober 2018 zijn eigen lespraktijk gevoerd. Van 2012 tot en met 2018 heeft Benjamin in het Belcanto gebouw aan de Surinameweg 2 te Haarlem een tweede zelfstandige lespraktijk gehad. Na zijn sollicitatie bij de Muziekmakerij in Arnhem is Benjamin op 23 oktober 2018 aangenomen en is eind 2018 gestart met het opbouwen van een nieuwe lespraktijk. Deze praktijk is gericht op de regio Arnhem-Nijmegen-Ede-Zutphen-Apeldoorn.

Benjamin zegt altijd: “Ik heb de leukste baan die er bestaat”! Want ja, met een nieuw les avontuur in Gelderland in combinatie met een volle agenda online lessen en daarnaast de landelijke beschikbaarheid van workshops voor verschillende bedrijfs- en privé events is Benjamin een gelukkig man.

Bedankt voor het lezen en ik hoop spoedig kennis met u te maken.
Met vriendelijke groet,

– Benjamin Streuper –